Sprinter  – den beste har blitt enda bedre!

Alle våre kunder har en arbeidshverdag med svært spesifikke krav. Og siden disse stadig blir større, kommer Sprinter varebil i en mengde varianter.

 • 3 akselavstander

 • 4 karosserilengder

 • Lastelengde opptil 470 cm, lastehøyde opptil 214 cm

 • 3 forskjellige takvarianter

 • Om ønskelig kan varebilen leveres med delvis vinduer og sitteplass til totalt 6 personer*

 • En rekke motoralternativer

 • Masse valgfritt ekstra utstyr

 • Vektvarianter: Vekter fra 3,0 til 5,0 tonn

 • Om ønskelig opptil 3,5 tonn tilhengervekt for utvalgte modeller

 • Opptil maks. 2.695 kg nyttelast

 • Opptil 17 m³ lastevolum

Din sikkerhet – vårt største aktivum

Sidevindassistent

 Som første varebil leveres Sprinter med sidevindassitent som standard. 

 

Sidevindassistenten støtter føreren ved sterke sidevindkast med automatisk oppbremsing for å holde bilen stabilt i kjørefeltet.Den registrerer sterke sidevindkast i rett tid ved hjelp av sensorene i kjøredynamikkstyringssystemet ADAPTIVE ESP®. Fra en hastighet på 80 km/t korrigerer den bilens kurs med automatisk bremsing av hjulene på bilens leside. Slik kan sidevindassistenten forhindre upassende reaksjoner og forbedre førerens sikkerhetsfølelse ved sidevind.

Sidevindassistenten kan leveres på varebiler med 3,5 t og 3,88 t tillatt totalvekt samt karosserilengdene standard, lang og ekstra lang – med normaltak og høyt tak.

Kjøreassistentpakke – nye standarder når det gjelder sikkerhet

 Takket være sin unike sikkerhetspakke i varebilsegmentet, behøver ikke Sprinter å gjemme seg bak personbiler lenger. 

Kjøreassistentpakken som kan leveres om ønskelig bidrar med bestanddelene COLLISION PREVENTION ASSIST, kjørefeltassistent, dødvinkelassistent og fjernlysassistent til å redusere ulykkesrisikoen i mange situasjoner og å øke kjørekomforten.

 COLLISION PREVENTION ASSIST

COLLISION PREVENTION ASSIST som en bestanddel av kjøreassistentpakken advarer visuelt og akustisk ved for liten avstand til et annet kjøretøy eller en hindring og hjelper deg ved en nødoppbremsing. Den kombinerer en radarbasert avstandsvarsling med bremseassistanse fra bremseassistenten BAS pro og bidrar dermed til å redusere risikoen for en kollisjon. Avstandsvarslingen til COLLISION PREVENTION ASSIST er basert på en integrert radarsensor i bilens front, som kontinuerlig sjekker avstanden til forankjørende bil og dennes relative hastighet i et hastighetsområde mellom 30 og 160 km/t. Stillestående hindringer kan registreres i en hastighet opptil 70 km/t.
Dersom sikkerhetsavstanden til et forankjørende kjøretøy underskrides over flere sekunder, lyser en varsellampe i kombiinstrumentet. Når avstanden på grunn av høy hastighet eller kraftig akselerasjon raskt reduseres ytterligere, høres i tillegg en intervall lyd. Samtidig aktiverer COLLISION PREVENTION ASSIST bremseassistenten BAS pro. Denne beregner bremsetrykket som vil være nødvendig for å unngå en kollisjon. Hvis føreren nå trår kraftig på bremsepedalen, øker bremseassistenten BAS pro bremsetrykket automatisk – dersom dette er nødvendig – til en verdi tilpasset situsajonen. Ved nødbremsing forhindrer ABS at hjulene blokkeres. Bremseassistansen fra bremseassistenten BAS pro avbrytes når bremsepedalen slippes eller det ikke lenger er fare for kollisjon.

Kjørefeltassistent

Kjørefeltassistenten varsler føreren med akustiske og visuelle signaler når kjørefeltet forlates utilsiktet. Tilsiktet bytting av kjørefelt registreres av systemet som dette og dermed kommer det ingen advarsel.
Den har et kamera plassert på innsiden av frontruten. Dette registerer kjørefeltmarkeringene, da kontrasten mellom kjørebaneoverflate og grenselinjene evalueres. En elektronisk styreenhet behandler kameradataene og førerens aktiviteter for å fastslå om det å forlate kjørefeltet er tilsiktet eller utilsiktet. Dersom det registreres at kjørefeltet forlates utilsiktet, varsler systemet akustisk og visuelt. Risikoen for ulykker på grunn av at man dubber av et øyeblikk eller mister konsentrasjon kan dermed reduseres.

Kjørefeltassistenten kan kun leveres som en del av kjøreassistentpakken og filholderpakken. Den kan ikke bestilles utenom.

Dødvinkelassistent

 Dødvinkelassistenten registrerer kjøretøy i dødvinkelen, og kan være til hjelp for å unngå kollisjoner både med visuelle og akustiske advarsler. Systemet bruker fire radarsensorer med kort rekkevidde for å overvåke dødvinkelen i et område på inntil 3 m bak og på siden av bilen. Aktiveringen av systemet skjer i kombiinstrumentet, og det fungerer fra en hastighet på 30 km/t. 

Hvis det befinner seg et kjøretøy i dødvinkelen, anvises en rød lysende trekant i tilsvarende utvendige speil. Hvis føreren til tross for denne advarselen aktiverer blinklyset, kommer det en ekstra akustisk kollisjonsadvarsel. 

Dødvinkelassistenten kan kun leveres som en del av kjøreassistentpakken og filholderpakken. Den kan ikke bestilles utenom.

 Fjernlysassistent

Fjernlysassistenten styrer fjernlyset automatisk, avhengig av omgivelses- og trafikkforhold for best mulig sikt. 

Den styres av et monitorkamera bak frontruten, som permanent overvåker omgivelsene og registrerer trafikkhendelsene foran kjøretøyet. Ved endrede lysforhold aktiveres eller deaktiveres fjernlyset automatisk, avhengig av omgivelses- og trafikkforholdene. Dermed garanteres best mulig belysning av kjørebanen, som fremfor alt gir ekstra komfort spesielt ved langtransport. Fjernlysassistenten kan leveres både i forbindelse med halogen og Bi-Xenon frontlys.

Fjernlysassistenten kan leveres som en del av kjøreassistentpakken og filholderpakken. Den kan bestilles utenom.

 Filholderpakke – perfekt tillegg for sikker kjøring

Filholderpakken som kan leveres som tilleggsutstyr bidrar med bestanddelene kjørefeltassistent, dødvinkelassistent og fjernlysassistent til å øke den aktive sikkerheten og kjørekomforten.

Stort mangfold, liten jobb

Din jobb på veien blir ikke enklere. Men med Sprinter går i alle fall lastingen fort: Skyvedøren er inntil 130 cm bred og 182 cm høy. Du kan sogar laste Europaller tverrstilt. Og også fra begge sider med en ekstra skyvedører, som kan leveres om ønskelige. Tilleggsutstyr som elektrisk skyvedør og lasteromskyvedør, samt KEYLESS ENTRY & SLIDE gjør arbeidet ditt enklere.

Og spesialhengsler på bakdørene tillater åpning helt til sideveggene om ønskelig.

Med vekt på til detaljene

Med vårt eget spesielt utviklede oppbevaringskonsept ønsker vi å tilrettelegge for en del daglige gjøremål. Slik at mobiltelefon, drikke og fraktdokumenter er lett tilgjengelig fra førersetet. Og ikke bare det: Om ønskelig kan også ryggen på fører- og passasjersetet foran utstyres med oppbevaringsnett – dermed har også eventuelle baksetepassasjerer alt innenfor rekkevidde.

Resultat: Sprinter er utstyrt med oppbevaringsplass, holdere og hyller for viktige elementer til daglig bruk. Skreddersydd for praktisk krav i ulike bransjer.

Bi-xenon frontlykter – lysere, lengere, sikrere

Bi-Xenon frontlykter som kan leveres som tilleggsutstyr gir med sin automatiske lysregulering en jevn opplysning av kjørebanen – uten å blende motgående trafikk. 

Spesielt i krappe svinger, i veikryss og ved rangering, lyser ikke konvensjonelle frontlykter konstruksjonsbetinget det direkte sideområdet foran bilen ideelt opp. I slike situasjoner slås nærlyset automatisk på som en ekstra lyskilde: Ved kjøring i krappe svinger i en hastighet inntil 70 km/t tennes de statiske kurvelysene, ved betjening av blinklysbryteren inntil 40 km/t kurvelysene – begge avhengig av styringsvinkel.

Regnsensor: Meget sensitive

Regnsensor med kjørelysassistenten, som kan leveres om ønskelig, vil du helt sikkert like: Når det blir mørkt eller når du kjører gjennom tunneler slår lyset seg automatisk på.

Sensoren registrerer også fuktighet på frontruten og aktiverer vindusviskerne og tilpasser pussefrekvensen til regnets intensitet.

Vidvinkelspeil: To speil ser mer enn ett

Sprinters uvendige speil har standard også vidvinkelspeil. Dermed har du bedre oversikt over syklister og fotgjengere når du skal svinge til høyre. 

Blinklysene som er integrert i speilhusene øker også sikkerheten når du skal svinge.

Ved elektrisk justerbare og oppvarmede utvendige speil (tilleggsutstyr) er nå også vidvinkelspeilet oppvarmet – en viktig forbedring, slik at dugg og is forhindres.

Ryggekamera: For bedre sikt bakover

Ryggekameraet som kan leveres som tilleggsutstyr gir visuell parkeringshjelp og øker sikkerheten både ved rygging og rangering. Det forbedrer sikten til området bak bilen. Når det gires til revers, anviser ryggekameraet området bak bilen på en 17,8 cm skjerm.

Du finner den fullstendige Sprinterbrosjyren her