Mercedes Benz SL – Roadster

Mercedes Benz SL – Roadster er en del av en legendarisk sportsbiltradisjon

Det unike, markante “ansiktet” vekker gode minner hos roadsterentusiaster. Det er vel knapt noen initialer som vekker mer glede enn SL. Den legendariske sportsbiltradisjonen har nå resultert i en moderne bil med avansert understellsteknologi: SL.

En moderne tolkning av tradisjoner. En konsekvent videreføring av innovasjoner. SL var og er et uttrykk for en helt spesiell drivkraft, nemlig lidenskapen til dem som utviklet bilen.
Panorama-variotaket med MAGIC SKY CONTROL forbinder det beste fra to verdener: Taket kan skifte fra gjennomsiktig og tilbake. Dette gir en innovativ effekt og bedrer klimakomforten. Den lette konstruksjonen bestående av magnesium og plast senker bilens tyngdepunkt og gjør SL enda mer sportslig.
Vi kan også nevne banebrytende ideer som LED Intelligent Light System, og visjonære ideer som Mercedes-Benz Intelligent Drive. Den automatiske bagasjeromsdeleren er et godt eksempel på at også små detaljer kan være store innovasjoner. Alle funksjonene har ett og samme formål: økt sikkerhet og komfort.

Helt siden 2012 har sjette generasjon SL vært på vei inn i fremtiden. For første gang setter Mercedes-Benz et karosseri av rent aluminium i serieproduksjon. Sammen med andre intelligente detaljforbedringer som reduserer vekten, betyr dette at bilen veier inntil 140 kg mindre enn forgjengeren.
Suksesshistorien til SL begynte i 1952: Mercedes-Benz utviklet banebilen 300 SL, som kjørte fra seier til seier verden over. I 1954 startet serieproduksjonen av bilen med måkevingedører som etterhvert ble legendarisk. Samme år ble 190 SL lansert, en noe mindre roadstermodell.
Denne modellen hadde værbestandig kalesje som var enkel å betjene. Dette konseptet ble såpass populært at også 300 SL ble tilsvarende modifisert. I 1963 presenterte Mercedes-Benz etterfølgeren, 230 SL, i Genève. På grunn av den karakteristiske takformen fikk den raskt kallenavnet “Pagode”. Deretter fulgte 250 SL (1966) og 280 SL (1968).

Den kultiverte sportsligheten er den viktigste årsaken til kultroadsterens posisjonering. Den atletiske og unike designen ledsages dessuten av toppkarakterer innen bilsikkerhet og teknologi. Og av en lidenskap for perfekte detaljer.
Ett eksempel er dynamiske LED-frontlykter med en ideell lysfordeling uansett vær og kjøresituasjon. Det er også verdt å nevne den automatiske bagasjeromsdeleren som gir en komfortabel enveis betjening av variotaket

Variotaket er lukket – SL er blitt en sportsbil. De to powerdomes på panseret gir en pekepinn på kreftene som skjuler seg under det. V6-turbomotoren er enda sterkere enn før.
Automatgirkassen 9G-TRONIC girer raskt og uten brudd i trekkraften. Understellet Active Body Control ABC sørger for smidige kjøreegenskaper, dynamikk i svinger eller avslappende kjøring, alt etter hvordan du vil ha det.

Eksteriør
Den nye fronten er en elegant hyllest til “århundrets sportsbil”. Den høyreiste diamantgrillen i en moderne variant av Panamericana-designen omkranses av nye, dynamiske LED-hovedlykter.

Lyktene har en enestående dag- og nattdesign med raffinert og effektiv teknologi, akkurat som du forventer av en Mercedes. LED Intelligent Light System overbeviser med et svært lavt energiforbruk og lang levetid.
Men fremfor alt står det for bedre sikt og mer sikkerhet. Svingelyset gir bedre belysning på siden, noe som øker sikkerheten når du svinger i veikryss. Det aktive kurvelyset øker sikkerheten i kurver. Nærlyset tilpasses automatisk til vær-, lys- og kjøreforhold, slik at du har best mulig sikt på landevei og motorvei.
I fjernlysmodus fordeler den adaptive fjernlysassistenten Plus lyset slik at møtende trafikk ikke blendes, samtidig som veibanen alltid er optimalt belyst. Føreren har dermed alltid lyktenes maksimale rekkevidde til disposisjon.

Interiør

Fremre del av kupeen i nye generasjon SL kan kalles et sportslig og eksklusivt kulturlandskap. Her er det god plass, høy sittekomfort og en ekstravagant atmosfære.
Kupeen preges av elegant skinn, eksklusive dekorelementer og komfortbelysning med tre farger (sistnevnte er tilleggsutstyr). Det nye multifunksjonssportsrattet ligger perfekt i hendene dine. Høyre pekefinger styrer fremdriften, mens det nye kombiinstrumentet viser spranget over i en ny effektklasse.
SL har en sportsbils atmosfære med sterk verdiutstråling og minimale spaltemål. Øvre dørkledninger med skumbelegg på baksiden og skumputer i armlenene oppfyller alle krav til et premiumprodukt. Også de generøse plassforholdene og den høye komforten befester bilens spesielle posisjon.
Du kan velge blant et stort utvalg av materialer, farger samt det eksklusive designo-programmet. Utvalget spenner fra elegant og eksklusivt nappaskinn til dekorelementer i aluminium, tre og karbon som alle kjennetegnes av høy tilvirkningskvalitet.