Mercedes Benz G Geländewagen

Mercedes Benz G Geländewagen – Opplev verden med alle sanser

I mer enn 30 år har G-Klasse vært tro mot seg selv – dens geniale og nærmest uslitelige grunnkonstruksjon har for lengst fått kultstatus. Samtidig sikrer stadig nye evolusjonsarbeider „G’s“ tetposisjon i offroadsegmentet. Med sine enestående egenskaper forener G-Klasse to tilsynelatende uforenlige motsetninger: den ene er en robusthet og nesten ubegrenset fremkommelighet i terrenget, den andre er statusen som eksklusiv fritidsbil med komfortable kjøreegenskaper.

Offroaderen er utviklet for aktive mennesker som alltid forventer noe mer og som vil være best mulig rustet for alle tenkelig situasjoner i livet – enten det er i den urbane storbyjungelen eller i kompromissløs offroadinnsats.
G-Klasse kommer frem. Med gjennomprøvd teknologi, suveren kjøre- og betjeningskomfort samt høy funksjonalitet er G-Klasse et overlegent ikon i segmentet ekte terrengbiler.

Hvorfor forandre på noe som har vist seg å holde mål tusenvis av ganger både på veien og i ulendt terreng? Eksteriørdesignen er nesten uforandret siden bilen ble lansert på markedet i 1979 og hever seg over enhver trend. Den gjør G-Klasse til en tidløs klassiker.

Den usedvanlig høye kvalitetsstandarden på produksjonsprosess og materialfinish, hvor rammen er håndlaget av 4 millimeter tykke stålplater med over 6400 sveisepunkter, garanterer for maksimal presisjon og et langt liv på veien.

De kraftfulle motorene og den overlegne offroadkompetansen gjør spørsmålet om prestasjonsevne fullstendig overflødig når det gjelder G-Klasse. Suverene ytelser over hele linjen.

G-Klasse byr på velprøvd teknikk for å kunne hevde seg også i vanskelig terreng. Gjennomtenkte løsninger fra Mercedes-Benz sørger for at denne modellen kan kjøre selv om bare ett hjul har skikkelig grep.
De tre differensialsperrene i G-Klasse kan kobles inn enkeltvis og i logisk fastlagt rekkefølge. På denne måten kan du tilpasse bilens kjøreegenskaper best mulig til omgivelsene. Dersom et hjul mangler trekkevne, blir kraften fordelt på hjulene med best veigrep.

For alle utfordringer utenfor veien har føreren støtte i det standardleverte terrenggiret i fordelergirkassen. Det aktiveres ganske enkelt med et trykk på Low-Range-bryteren.
Med det kobler fordelergirkassen over fra vei- til terrenggir. I langsomt tempo og med maksimal trekkraft har bilen da en klatreevne på inntil 80 prosent. Enda mer innovativ teknikk gjør G-Klasse til en optimal terrengbil.

  • Perfekt samspill: I G-Klasse samarbeider det permanente firehjulstrekket, den synkroniserte fordelergirkassen, det elektroniske antispinnsystemet 4ETS og de tre 100 prosents differensialsperrene optimalt.
  • Kjenner knapt noen grenser: Med stive aksler, lange fjærveier og en bakkeklaring på 21 cm lar ikke G-Klasse Geländewagen seg stanse så lett, selv ikke av søle- og vannpartier på inntil 60 centimeters dybde.

G-Klasse har alltid vært et blikkfang. I mer enn 30 år har den bevart sin eksklusive og stilsikre design nærmest uforandret. Klassikeren blant offroaderne forfører med en særpreget eksteriørdesign, edle materialer og utsøkte detaljer i interiøret.

G-Klasses eksteriørdesign er preget av tradisjon og klare linjer. Den umiskjennelige karakteren har vært nesten uforandret i flere tiår og kjennetegnes ved robusthet og fremragende terrengegenskaper. Klare linjer og store, rette flater dominerer i sideperspektiv, og markante hjulbuekledninger samt bred sporvidde sørger for robust stabilitet

I interiøret i G-Klasse videreføres den særpregede eksteriørstilen. Eksklusivt utstyr, moderne teknikk, funksjonelle betjeningselementer og håndverksmessig finish sørger for luksuriøs komfort og opplevelsen av gjennomført kvalitet og eleganse. Den opphøyde sitteposisjonen og lav vinduslinje i G-Klasse sørger for fremragende sikt i alle retninger. Dashbordet er klart inndelt og funksjonelt oppbygd og legger til rette for ergonomisk betjening av alle kjøretøyfunksjoner.